Την αποκεφάλισε και κυκλοφορούσε με το κεφάλι της στην Σαντορίνη: Το έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο και ανάγκασε την οικογένεια του θύματος να κάνει ασφαλιστικά μέτρα στον Κοκκινόπουλο και τον Alpha « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Την αποκεφάλισε και κυκλοφορούσε με το κεφάλι της στην Σαντορίνη: Το έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο και ανάγκασε την οικογένεια του θύματος να κάνει ασφαλιστικά μέτρα στον Κοκκινόπουλο και τον Alpha

στις   5:30 μ.μ.  |  Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015





«Ελάτε γρήγορα. Γίνεται τρομερός καβγάς». Η φωνή στην άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής ταραγμένη. Οι γείτονες του Αθανάσιου Αρβανίτη και της συζύγου του Αδαμαντίας Κάρκαλη είναι αναστατωμένοι και καλούν την Αστυνομία για να προλάβει τα χειρότερα. Οι φωνές τους ακούγονται σχεδόν σε όλη τη Σαντορίνη, αλλά οι αστυνομικοί δεν προλαβαίνουν. Το κακό έχει ήδη γίνει. Το απόγευμα της 3ης Αυγούστου 2008 έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των κατοίκων του κοσμοπολίτικου νησιού, αφού τόσο φρικτό έγκλημα δεν είχε καταγραφεί στα χρονικά της περιοχής.




Της ΕΥΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



Εκείνος, ένα άτομο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στα 21 του χρόνια όταν κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του, οπότε και κρίθηκε ανίκανος για στράτευση. Τα επόμενα δύο χρόνια υποβλήθηκε σε ειδική θεραπευτική αγωγή, ενώ κατά περιόδους νοσηλεύτηκε και σε ίδρυμα του τόπου καταγωγής του, της Αλεξανδρούπολης. Μετά έφυγε για τη Θεσσαλονίκη, όπου φοίτησε σε σχολή μαγειρικής. Στη συμπρωτεύουσα γνώρισε την Αδαμαντία, μια ευγενική και συνεσταλμένη κοπέλα, η οποία όταν τελείωσε το σχολείο, πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Ρεθύμνου. Οι δυο τους ερωτεύθηκαν και ο Αθανάσιος την ακολούθησε στην Κρήτη, όπου εργαζόταν σε εστιατόρια. Δυστυχώς όμως ο χρόνος παραμονής του στις περισσότερες δουλειές δεν ήταν μεγάλος, κι αυτό εξαιτίας του ευέξαπτου χαρακτήρα του.



Γάμος παρά τις αντιρρήσεις

Η Αδαμαντία μιλούσε με τους γονείς της για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και εκείνοι είχαν πολλές αντιρρήσεις για τη συνέχιση του δεσμού τους. Όμως η κοπέλα ήταν ερωτευμένη μαζί του, πίστευε ότι θα μπορούσε να γίνει καλά και δεν ήθελε να τον αφήσει. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2007, αλλά η αντίστροφη μέτρηση για το τραγικό φινάλε είχε ήδη ξεκινήσει.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου η Αδαμαντία διορίζεται στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης και το ζευγάρι μετακομίζει εκεί. Η κοπέλα έγινε αμέσως αγαπητή από τους μαθητές της, ενώ ο Αθανάσιος έπιασε δουλειά ως μάγειρας σε ξενοδοχείο στο Ημεροβίγλι. Όλα έδειχνα ότι η ζωή τους έμπαινε σε έναν φυσιολογικό ρυθμό, αλλά τα πράγματα δεν ήταν έτσι.



«Να πάτε σε ψυχίατρο»

Την 1η Αυγούστου 2008 ο άντρας υποφέρει από αϋπνίες και η συμπεριφορά του είναι επιθετική. Η Αδαμαντία τον πείθει και πηγαίνουν στο γιατρό, ο οποίος συνέστησε κάποια ηρεμιστικά χάπια και τους παρέπεμψε σε ψυχίατρο για να δοθεί η πρέπουσα θεραπευτική αγωγή. Την επόμενη μέρα ο Αρβανίτης πηγαίνει στη δουλειά και απαιτεί να προσληφθεί και η γυναίκα του ως βοηθός του. Ο ξενοδόχος αρνείται, αφού δεν μπορεί να δικαιολογήσει πρόσληψη της Αδαμαντίας, μιας και είναι δημόσιος υπάλληλος. Η αρνητική απάντηση εξοργίζει τον Αθανάσιο που παραιτείται, παρά τις προσπάθειες της γυναίκας του να τον ηρεμήσει. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν την επόμενη μέρα - μια μέρα που σημαδεύτηκε από ένα απίστευτα φρικιαστικό έγκλημα.



Το πρώτο σοκ

Λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα τις 3ης Αυγούστου του 2008, οι γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία ότι γινόταν τρομερός καβγάς στο σπίτι του Αρβανίτη και της Κάρκαλη στο Βούρβουλο. Η Αδαμαντία ήταν οργισμένη με την απόφαση του άντρα της να φύγει από τη δουλειά του, αλλά η αντίδραση του Αθανάσιου προκάλεσε φρίκη σε όλη την Ελλάδα.

Πριν φτάσει η Αστυνομία, ο 31χρονος πετάει από το μπαλκόνι του σπιτιού αποκεφαλισμένο το σκυλάκι της 25χρονης! Το πρώτο σοκ. Η Αδαμαντία καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια. Είναι η τελευταία φορά που ακούγεται η φωνή της. Μέσα σε περίπου δέκα λεπτά εμφανίζονται δύο περιπολικά, όμως είναι πλέον πάρα πολύ αργά. Το θέαμα που αντικρίζουν φρικιαστικό. Ο Αθανάσιος έχει βγει στο δρόμο μπροστά από το σπίτι του και περπάτα για περίπου 500 μέτρα κρατώντας στο ένα χέρι του ένα κουζινομάχαιρο και στο άλλο το κεφάλι της γυναίκας του!



Χωρίς όπλα

Στο πρώτο περιπολικό επέβαιναν ένας ανθυπαστυνόμος και ένας αστυνομικός, ο οποίος ήταν άοπλος. Στο δεύτερο περιπολικό ήταν τρεις δόκιμοι επίσης άοπλοι. Γιατί είχε όπλο μόνο ο ανθυπαστυνόμος; Γιατί δεν δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός, μιας και οι γείτονες είχαν πει για έναν άντρα που σκότωσε ένα σκύλο. Όταν αντιλήφθηκαν όλοι ότι ο Αρβανίτης είχε σκοτώσει και τη γυναίκα του, ήταν αργά. Τα περιπολικά ήδη είχαν φτάσει στο Βούρβουλο.

Οι δύο αστυνομικοί του πρώτου περιπολικού, αφού κάλεσαν ενισχύσεις, προσπάθησαν να συλλάβουν τον 31χρονο και πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Εκείνος προσποιήθηκε ότι χάνει τις αισθήσεις του, πέταξε το κομμένο κεφάλι και κατέρρευσε, παραπλανώντας τους.

Όταν ο ανθυπαστυνόμος επιχείρησε να τον αφοπλίσει, ο δράστης του επιτέθηκε με το μαχαίρι που είχε αποκεφαλίσει τη σύζυγό του. Μια κίνηση του αστυνομικού να προφυλαχθεί του έσωσε τη ζωή αφού ο Αρβανίτης επιχείρησε να του κόψει το λαιμό. Τελικά, τον τραυμάτισε στο κάτω χείλος.

Στη συνέχεια, σε κατάσταση αμόκ, άρπαξε ξανά το κομμένο κεφάλι της συζύγου του και άρχισε να το τινάζει προς τους αστυνομικούς ρίχνοντάς το μέσα στο περιπολικό. Μπήκε στο αυτοκίνητο της αστυνομίας και πάτησε γκάζι. Όμως ο αστυνομικός έχει προλάβει να τον πυροβολήσει τρεις φορές στο θώρακα και στο συκώτι.



Εικόνες Φαρ Ουέστ

Τραυματισμένος ο άνδρας, έχοντας κλέψει το περιπολικό και με το κομμένο κεφάλι της γυναίκας του στη θέση του συνοδηγού, άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του λόγω της αιμορραγίας. Πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε επάνω σε ένα μοτοποδήλατο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο νεαρές γυναίκες, η Καλλιόπη Στράκα και η Ανδριανή Νερουλά 26 ετών και οι δύο, γιατροί στο επάγγελμα που έκαναν το αγροτικό τους στη Σαντορίνη και εκείνη την ώρα επέστρεφαν από την παραλία. Τη στιγμή εκείνη, βρήκε την ευκαιρία να τον εμβολίσει ένα τρίτο περιπολικό, στο οποίο επέβαινε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος.



Ο φονιάς βγήκε από το περιπολικό κι επιχείρησε να επιτεθεί πάλι στους αστυνομικούς που τον πυροβόλησαν ξανά πέντε φορές. Από τον εξοστρακισμό σφαίρας, τραυματίσθηκε στην κνήμη και μια 21χρονη φοιτήτρια, η Δήμητρα Πανταζοπούλου. Η καταδίωξη είχε τελειώσει και ο Αρβανίτης βρισκόταν σοβαρά τραυματισμένος όπως και οι δύο γιατροί. Όλοι διακομίστηκαν με C-130 στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου και νοσηλεύτηκαν.

Ο δράστης του φρικιαστικού εγκλήματος όταν μπήκε στο νοσοκομείο είχε τις αισθήσεις του αν και είχε χάσει πολύ αίμα. Ήταν, μάλιστα, σε τέτοια υπερδιέγερση, που οι γιατροί του Γενικού Κρατικού απαίτησαν να μην του βγάλουν τις χειροπέδες για να τον χειρουργήσουν, καθώς φοβήθηκαν για τη σωματική τους ακεραιότητα.



«Ήταν ζωντανή»

Όλη η Ελλάδα είχε σοκαριστεί από το αποτρόπαιο έγκλημα και η ιατροδικαστική έκθεση προκάλεσε ένα ακόμη σοκ, μάλλον μεγαλύτερο. Ο δράστης αποκεφάλισε την 25χρονη δασκάλα ενώ ήταν ακόμη ζωντανή. Η άτυχη γυναίκα, έφερε συνολικά δέκα μαχαιριές, οι περισσότερες από πίσω ήταν στο θώρακα και μία στο λαιμό. Οι επτά από τις δέκα μαχαιριές ήταν μεταθανάτιες, ενώ το θύμα αιφνιδιάστηκε πλήρως. «Πρόκειται για ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα, ακόμη και για εμάς που έχουμε αντιμετωπίσει τόσες δολοφονίες» δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης. «Συνήθως οι δράστες σκυλεύουν το πτώμα του θύματός τους όταν αυτό έχει πεθάνει. Αυτός ο παρανοϊκός άνθρωπος όμως, αποκεφάλισε τη γυναίκα του ενώ αυτή ήταν ζωντανή»!

Η ανατριχιαστική δολοφονία της δασκάλας από τη Θεσσαλονίκη που λάτρευαν οι μαθητές της, έκανε το γύρο του κόσμου και τα διεθνή ειδησεογραφικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «έγκλημα χωρίς προηγούμενο στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά».

Ο Αθανάσιος Αρβανίτης σώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών και στη δίκη του για το άγριο φονικό καταδικάστηκε σε ισόβια. Επίσης του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών κατά συγχώνευση για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός αστυνομικού και δύο γιατρών και σε φυλάκιση δέκα ετών για τις υπόλοιπες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων οπλοφορία, οπλοχρησία, περιύβριση νεκρού, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κ.λπ.

Χαρακτηριστικό της δίκης ήταν ότι ο φονιάς δέχθηκε την ποινή του δικαστηρίου απολύτως απαθής. Και το πιο συγκλονιστικό; Δεν ζήτησε ούτε μία φορά συγγνώμη ούτε δήλωσε μετανιωμένος που στέρησε τη ζωή σε μια γυναίκα που τον αγάπησε τόσο πολύ και τελικά το πλήρωσε με την ίδια της τη ζωή.

athensmagazine.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...