Γιατί το στοματικό σeξ κάνει ΚΑΙ τις γυναίκες... χαρούμενες « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Γιατί το στοματικό σeξ κάνει ΚΑΙ τις γυναίκες... χαρούμενες

Κατηγορία ΣΧΕΣΕΙΣ στις   1:30 π.μ.  |  Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015



Το στοματικό σeξ είναι καλό για την υγεία των γυναικών και τις κάνει να αισθάνονται πιο ευτυχισμένες, σύμφωνα με μια έρευνα που μελέτησε την επίδραση ορισμένων ουσιών στο σπeρμα, οι οποίες επηρεάζουν την ψυχική διάθεση.
Η έρευνα διεξήχθη από το κρατικό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of $exual Behavior.

Αφορμή για την συγκεκριμένη μελέτη υπήρξαν προηγούμενες έρευνες που έδειξαν  ότι το σπeρματικό υγρό περιέχει χημικές ουσίες που ανεβάζουν τη διάθεση, αυξάνουν τα αισθήματα αγάπης και αυξάνουν την υπνηλία, ενώ και επίσης περιέχει τουλάχιστον τρία αντικαταθλιπτικά συστατικά.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν επίσης ότι οι γυναίκες που έχουν τακτική σeξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη (χωρίς χρήση προfυλακτικού) έχουν μειωμένα επίπεδα κατάθλιψης και αποδίδουν καλύτερα σε γνωστικά τεστ.

Το σπeρμα, εκτός από σπeρματοζωάρια, περιέχει κορτιζόλη, η οποία είναι γνωστό ότι αυξάνει την τρυφερότητα, καθώς και οιστρόνη, η οποία ανεβάζει τη διάθεση και οξυτοκίνη, η οποία ανυψώνει επίσης τη διάθεση.

Περιέχει επίσης θυροτροπίνη (άλλο ένα αντικαταθλιπτικό), μελατονίνη (ορμόνη που προκαλεί υπνηλία) και σεροτονίνη (ίσως το πιο γνωστό φυσικό αντικαταθλιπτικό στο σώμα που ανήκει στην οικογένεια των νευροδιαβιβαστών).

Για να διερευνηθεί αν το σπέρμα έχει αντικαταθλιπτικές επιδράσεις, οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 293 σeξουαλικά ενεργών γυναικών, οι οποίες συμπλήρωσαν ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο σχετικά με διάφορες πτυχές της σeξουαλικής τους ζωής.

Η πρόσφατη σeξουαλική δραστηριότητα χωρίς προfυλακτικό χρησιμοποιήθηκε ως έμμεσο μέτρο της συγκέντρωσης σπeρματικού πλάσματος στο σώμα της γυναίκας.

Κάθε συμμετέχουσα ολοκλήρωσε και το τεστ  Beck Depression Inventory, ένα “εργαλείο” που χρησιμοποιείται συχνά στην κλινική αντιμετώπιση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Τα πιο σημαντικά ευρήματα από αυτή τη μελέτη ήταν ότι, ακόμη και μετά την προσαρμογή των στατιστικών δειγμάτων για τη συχνότητα των σeξουαλικών επαφών, οι γυναίκες που δεν χρησιμοποιούσαν προfυλακτικά παρουσίασαν σημαντικά λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα απ' ό,τι εκείνες που “συνήθως”, ή “πάντα”, χρησιμοποιούσαν προfυλακτικό.

Είναι επίσης σημαντικό, ότι οι γυναίκες που για χρόνια δεν χρησιμοποιούσαν προfυλακτικό στην σeξουαλική επαφή με τους συντρόφους τους είχαν λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα ακόμη και από εκείνες ποy  σeξουαλικά ενεργές γυναίκες, που χρησιμοποιούσαν προfυλακτικό, επέδειξαν τα ίδια ακριβώς επίπεδα κατάθλιψης με εκείνες που απείχαν εντελώς από το σeξ.

Η έρευνα δείχνει ότι όχι μόνο οι γυναίκες που έχουν σeξουαλικές σχέσεις είναι απλά πιο ευτυχισμένες, αλλά ότι τα επίπεδα της ευτυχίας τους θα μπορούσαν να σχετίζεται με την ποσότητα του σπeρματος μέσα στο σώμα τους.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΕΝΑ TABLET 

http://www.dailymail.co.uk/
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...