ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ: Τι δείχνει το γκάλοπ μεταπτυχιακών φοιτητών που είχαν πέσει μέσα στο δημοψήφισμα; « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ: Τι δείχνει το γκάλοπ μεταπτυχιακών φοιτητών που είχαν πέσει μέσα στο δημοψήφισμα;

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΑ στις   12:40 μ.μ.  |  Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015



Πολλές εκπλήξεις περιέχουν τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας που διεξήγαγαν οι 3... μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΑΠΘ, που έπεσαν μέσα στα ποσοστά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ στο τελευταίο δημοψήφισμα.

H... διαδικτυακή έρευνα διεξήχθη από τις 31 Αυγούστου ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2015, οπότε δεν αντικατοπτρίζει γεγονότα, όπως την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων με λίστα εκ μέρους των κομμάτων αλλά και την απόφαση για μη συμμετοχή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου των κομμάτων ΚΙΔΗΣΟ και ΛΑΟΣ.



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα υπάρχει προβάδισμα μιας ποσοστιαίας μονάδας της Νέας Δημοκρατίας επί του Σύριζα, (24,6% έναντι 23,6). Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό που φτάνει το 8,4% και τέταρτο κόμμα είναι η Λαϊκή Ενότητα με 7,5%. Το ΚΚΕ λαμβάνει 4,8% και βρίσκεται στην πέμπτη θέση, το Ποτάμι είναι στην έκτη με 4,6%, ενώ με αρκετή άνεση φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή και η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 4,2%. Ο όγδοος εκλογικός συνδυασμός που καταφέρνει να εισέλθει στο κοινοβούλιο είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη (εκλογική συμμαχία Πασόκ-Δημάρ) που λαμβάνει 3,7%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν την προτίμηση μόνο του 1,8% του εκλογικού σώματος, ποσοστό που τους αφήνει εκτός Βουλής.
Στην ερώτηση “Συμφωνείτε με την προκήρυξη εκλογών” περίπου 6 στους 10 (60,2%) διαφωνούν με την προκήρυξη εκλογών και 4 στους 10 συμφωνούν (39,8%).

Σχετικά με τον ρόλο που πιστεύουν οι ερωτώμενοι ότι έπαιξε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη διαπραγμάτευση, θετικό ρόλο πιστεύει ότι έπαιξε το 15,7%, αρνητικό το 38,5%, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό (45,8%) έχει τη γνώμη ότι το δημοψήφισμα δεν επηρέασε τη διαπραγμάτευση.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...