Πανεύκολη σπιτική λαγάνα! « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Πανεύκολη σπιτική λαγάνα!

στις   6:45 μ.μ.  |  Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Καθαρά Δευτέρα χωρίς τραγανές, σουσαμένιες λαγάνες δεν γίνεται!
Το παραδοσιακό ψωμί είναι πανεύκολο! Φέτος φτιάξτε λαγάνες με τα χεράκια σας, γευτείτε την τέλεια λαγάνα, η συνταγή είναι απλή! 

Απόδοση: 2 λαγάνες
Προετοιμασία: 3 ώρες
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Έτοιμο σε: 3 ώρες 30 λεπτά


Υλικά
6 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
35 gr. μαγιά νωπή 
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη 
1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
2½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
Nερό χλιαρό όσο πάρει
Σουσάμι


Οδηγίες
Προζύμι
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη,το νερό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε μισό φλυτζάνι αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.

Η ζύμη
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα, προσθέτουμε τον χυλό της μαγιάς, το αλάτι, το ελαιόλαδο και την μαργαρίνη.
Ζυμώνουμε πολύ καλά, τουλάχιστον για 10 λεπτά.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι ελαστική, απαλή και να μην κολλάει, αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή νερό ανάλογα.

Μεταφέρουμε την ζύμη σε καθαρό μπολ που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε με πετσέτα, αφήνουμε 2 ώρες την ζύμη σε ζεστό μέρος.
Ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο, για 5 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ισόποσα κομμάτια.

Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ταψί και πλάθουμε το ένα κομμάτι της ζύμης ένα μακρόστενο, οβάλ και λεπτό καρβέλι.
Με τα δάχτυλά μας κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια.

Ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με άφθονο σουσάμι.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε περίπου 20 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο, στους 200° C Κελσίου.

Ψήνουμε την λαγάνα για 30 λεπτά ή λίγο περισσότερο ον σας αρέσει ξεροψημένη! Ακουμπάμε την λαγάνα σε σχάρα να κρυώσει.

astakos-news.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...