Αγρινιώτης ο 28χρονος πιλότος του πολεμικού αεροσκάφους που κατέπεσε. « aitoloakarnanianet

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Αγρινιώτης ο 28χρονος πιλότος του πολεμικού αεροσκάφους που κατέπεσε.

Κατηγορία ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ στις   5:14 μ.μ.  |  Τρίτη 26 Αυγούστου 2014


Από το Αγρίνιο είναι ο 28χρονος πιλότος χειριστής του αεροσκάφους που έπεσε σε πεδίο βολής στρατιωτικής περιοχής στην Κομοτηνής. Πρόκειται για τον Σπύρο Σώζο, που μαζί με συνάδελφό του απογειώθηκαν ξημερώματα από την Άραξο και μετέβησαν στο πεδίο βολής που βρίσκεται έξω ακριβώς από την Κομοτηνή για ασκήσεις εικονικών βομβαρδισμών. Εκεί διαπίστωσε πως το αεροσκάφος, λόγω μηχανικής βλάβης, δεν υπάκουε. Το απομάκρυνε εκτός της κατοικημένης περιοχής, άδειασε τα καύσιμα και το εγκατέλειψε χρησιμοποιώντας επιτυχώς το σύστημα εκτίναξης.

Η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρει τα εξής: «Την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 και ώρα 09:45, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής ζεύγους αεροσκαφών Α-7 της 116ΠΜ/336Μ και ενώ βρισκόταν Βόρεια της Κομοτηνής, εκτελέσθηκε επιτυχής εγκατάλειψη από τον Ιπτάμενο του Νο 1 αεροσκάφους του σχηματισμού, ο οποίος περισυνελλέγη σώος και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται».
Στο νοσοκομείο Κομοτηνής όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο διενεργήθηκαν αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες, υπερηχογραφήματα. Ο πιλότος έφερε εκδορές στον ώμο και στο πόδι. Παρόλα αυτά μετακινήθηκε με τα πόδια από το ασθενοφόρο μέχρι το θάλαμο βραχείας νοσηλείας, όπου του παρείχε τις πρώτες βοήθειες ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής Δημήτρης Μπαμπαλής. Στη συνέχεια με super puma μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

xronos.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...